Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

NA TÚTO JAZDU NEZABUDNE: Študentka nechcene skončila medzi batožinou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/KR PZ Nitra

Študentka sa snažila na seba upozorniť klopaním, ale ostatní cestujúci nereagovali, a tak zalarmovala políciu pomocou mobilného telefónu.

Viedeň 21. februára (TASR) - Dvadsaťjedenročná študentka z rakúskeho Grazu absolvovala v utorok nedobrovoľne jazdu v batožinovom priestore diaľkového autobusu, kde ju nechtiac zatvoril vodič, pretože si ju pri odjazde z nástupnej stanice nevšimol. Informovali o tom rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia (ORF).

Mladá žena vošla do batožinového priestoru v zadnej časti vozidla pri nakladaní svojho kufra v Klagenfurte, hlavnom meste rakúskej spolkovej krajiny Korutánsko, čo však 48-ročný vodič nevedel a uzavrel prístupový otvor aj priľahlé dvere. Následne uviedol autobus do pohybu a vydal sa s ním na cestu do mesta Wolfsberg, ležiaceho takisto v Korutánsku.

Študentka sa snažila na seba upozorniť klopaním, ale ostatní cestujúci nereagovali, a tak zalarmovala políciu pomocou mobilného telefónu. Batožinový priestor nakoniec opustila až pri zastávke vo Wolfsbergu, teda približne po jednohodinovej jazde po trase dlhej 60 kilometrov.

Priestory pre cestujúcich a batožinu sú pritom prepojené otvorom veľkým približne 80 x 80 centimetrov, ktorý uzatvára roleta otvoriteľná z oboch strán, poznamenala ORF.

Žena pri tomto incidente neutrpela nijaké zranenia a pokračovala v ceste do štajerskej metropoly Graz - tentoraz už na sedadle, ktoré si zarezervovala.