Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Viacnásobného vraha zo švajčiarskeho Rupperswilu odsúdili na doživotie

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto

Thomas N. sa priznal, že v uvedenom roku krátko pred Vianocami zneužil 13-ročného chlapca a následne ho zavraždil spolu s jeho starším bratom, bratovou priateľkou a matkou oboch bratov.

Bern 16. marca (TASR) - Na doživotie odsúdil v piatok švajčiarsky súd bývalého mládežníckeho futbalového trénera, ktorého uznal za vinného zo štvornásobnej vraždy v obci Rupperswil na severe krajiny z 21. decembra 2015. Sudca súčasne nariadil liečbu 34-ročného muža vzhľadom na jeho psychické problémy, informovala agentúra DPA.

Thomas N. sa priznal, že v uvedenom roku krátko pred Vianocami zneužil 13-ročného chlapca a následne ho zavraždil spolu s jeho starším bratom, bratovou priateľkou a matkou oboch bratov. Ich dom potom podpálil, aby zahladil stopy.

Odsúdený švajčiarsky občan, ktorý sa sám označil za pedofila, dovtedy nevzbudzoval pozornosť polície a nebol v minulosti trestaný. Z policajného vyšetrovania vyplynulo, že plánoval najmenej dva ďalšie podobné činy. Obžalovaný, u ktorého dvaja psychiatri konštatovali narcistické sklony, však počas procesu takéto obvinenia poprel.

Vraždu štyroch ľudí v Rupperswile označili miestne médiá za jeden z najbrutálnejších zločinov v histórii švajčiarskej kriminalistiky.

Polícia dlho nepoznala motív činu a za informácie, ktoré by viedli k dolapeniu vraha, vypísala vo februári 2016 historicky najvyššiu odmenu - 100.000 švajčiarskych frankov. Tú však nemuseli vyplatiť, pretože k zadržaniu muža v máji 2016 nepomohli občania, ale neúnavná práca 40-člennej špeciálnej skupiny kriminalistov.