Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

V zábavnom parku v Göteborgu horí už tretí deň

Dym stúpa pri požiari zábavného parku Liseberg neďaleko akvaparku Oceana vo švédskom Göteborgu 12. februára 2024. Foto: TASR/AP

V dôsledku rozsiahleho požiaru, ktorý vypukol v pondelok v tamojšom rozostavanom akvaparku Oceana, je stále nezvestná jedna osoba.

Štokholm 14. februára (TASR) - V najväčšom švédskom zábavnom parku Liseberg ležiacom v meste Göteborg vyčíňa už tretí deň požiar, ktorý zničil tamojší akvapark. Hasičom prácu sťažuje obava zo zrútenia stavby, uvádza TASR podľa agentúry AFP.

V dôsledku rozsiahleho požiaru, ktorý vypukol v pondelok v tamojšom rozostavanom akvaparku Oceana, je stále nezvestná jedna osoba. Ošetriť museli 16 osôb s ľahkými poraneniami, stav žiadnej z nich si však nevyžadoval hospitalizáciu.

Hasiči ešte v utorok informovali, že požiar už majú pod kontrolou, večer sa však plamene opäť rozhoreli.

"Stavba horí, pričom do niektorých častí budovy nemôžeme vstúpiť, aby sme požiar uhasili, pretože riziko zrútenia je príliš veľké," uviedla göteborská záchranná služba. "Zaisťujeme, aby sa požiar nerozšíril do okolitých objektov," dodali hasiči.

Odhadnúť, kedy by sa im mohlo podariť požiaru uhasiť, pritom zatiaľ nedokázali.

Polícia medzičasom informovala, že v prípade začala vyšetrovanie pre podozrenie z hrubej nedbanlivosti a porušenia pracovnej disciplíny. Príčina požiaru dosiaľ nie je známa.