Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Syrskyj: Ukrajinským silám sa darí úspešne brániť mesto Časiv Jar

Na snímke ukrajinský tank 17. tankovej brigády strieľa na ruské pozície v Časiv Jare. Foto: TASR/AP

Predstaviteľ ruskej okupačnej správy v Doneckej oblasti v piatok tvrdil, že ruským silám sa podarilo preniknúť na okraj mesta Časiv Jar

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 6. apríla (TASR) - Ukrajinská armáda stále kontroluje mesto Časiv Jar v Doneckej oblasti aj napriek pokusom ruských síl o prelomenie ukrajinskej obrany. Oznámil to v sobotu hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

Predstaviteľ ruskej okupačnej správy v Doneckej oblasti v piatok tvrdil, že ruským silám sa podarilo preniknúť na okraj mesta Časiv Jar. Ukrajinská armáda to poprela, potvrdila však ťažké boje.

"Časiv Jar zostáva pod našou kontrolou a všetky pokusy nepriateľa o prienik zlyhali," uviedol Syrskyj v príspevku na platforme Telegram.

Časiv Jar, kde pred začiatkom ruskej invázie na Ukrajinu žilo asi 12.000 obyvateľov, leží západne od zničeného mesta Bachmut.

Moskva v posledných mesiacoch dosiahla na frontovej línii postup, čím posilnila svoju prevahu, zatiaľ čo Kyjev zápasí s nedostatkom dôležitej vojenskej podpory od svojich západných spojencov. Ruským silám sa vo februári podarilo dobyť mesto Avdijivka ležiace na frontovej línii neďaleko mesta Doneck.