Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia prekazila prípravu neofašistického útoku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Šéf protiteroristického útvaru generál Mario Parente uviedol na tlačovej konferencii, že organizátori útoku si pred časom začali robiť zásoby zbraní.

Miláno 22. decembra (TASR) - Talianske úrady prekazili prípravu útoku neofašistov na prisťahovalcov a politické ciele vrátane policajných sudcov. Informovali o tom dnes oficiálne talianske miesta.

Šéf protiteroristického útvaru generál Mario Parente uviedol na tlačovej konferencii, že organizátori útoku si pred časom začali robiť zásoby zbraní, čo donútilo bezpečnostné sily sledovať ich činnosť 18 mesiacov pred samotným zásahom. Polícia na základe zatykačov zadržala v strednom a severnom Taliansku 14 podozrivých.

Úrady oznámili, že sieť neofašistických skupín sa organizovala prostredníctvom sociálnych médií a určila si aj prípadné ciele vrátane prisťahovalcov, sudcov a inštitúcií, napríklad daňový úrad Equitalia či talianske železnice. Niektoré útoky boli naplánované aj na vianočné sviatky, upozornila tlačová agentúra AP.

Vyšetrovatelia protiteroristickej činnosti uviedli, že skupina mala v úmysle "narušiť verejný poriadok a pokoj v štáte".