Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Ukrajina ohlásila na dnes plánované i neplánované výpadky elektriny

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Energetická infraštruktúra Ukrajiny je vystavená veľkému náporu už od 10. októbra, keď Rusko začalo útočiť na ukrajinské elektrárne.

Kyjev 7. novembra (TASR) - Ukrajinská štátna energetická spoločnosť Ukrenerho v pondelok ráno ohlásila, že viaceré administratívne oblasti na Ukrajine čakajú v priebehu dňa plánované aj neplánované výpadky elektrického prúdu. Informuje o tom spravodajská stanica CNN.

"Od 06.00 h ráno až do konca dňa dôjde k plánovaným výpadkom prúdu v meste Kyjev a tiež v oblastiach Kyjevskej, Černihivskej, Čerkaskej, Žytomyrskej, Sumskej, Charkovskej a Poltavskej," informovala spoločnosť Ukrenerho na platformách Facebook aj Telegram.

"V niektorých oblastiach dôjde ojedinele aj k neplánovaným výpadkom prúdu. Zavedú ich regionálne energetické spoločnosti v prípade, že bude deficit elektriny väčší, než sa očakávalo. V prípade neplánovaných výpadkov môže byť elektrina zastavená, skôr než sa plánovalo, a obmedzenia jej spotreby môžu trvať dlhšie," dodala.

Energetická infraštruktúra Ukrajiny je vystavená veľkému náporu už od 10. októbra, keď Rusko začalo útočiť na ukrajinské elektrárne.

"Energetická sieť stále nie je schopná vrátiť sa po ruských teroristických útokoch k plnej prevádzke... V niektorých oblastiach tak musíme zaviesť výpadky prúdu, aby sme sa vyhli (jej) preťaženiu," dodalo Ukrenerho.