Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Cudzinci z USA a Kanady, ktorých uniesli v Nigérii, sú už na slobode

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V súvislosti s únosom bola zadržaná jedna podozrivá osoba, únoscom však nebolo zaplatené žiadne výkupné, povedal policajný komisár Agyole Abeh.

Lagos 20. januára (TASR) - Dvaja Američania a dvaja Kanaďania, ktorých v utorok uniesli neznámi ozbrojenci v štáte Kaduna ležiacom na severe Nigérie, boli prepustení a sú v poriadku. Informovala o tom v sobotu agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Prvé informácie zverejnené v stredu hovorili o únose jedného Američana a jedného Kanaďana.

Polícia a príslušníci špeciálnej jednotky zameranej na únosy vypátrali cudzincov v piatok večer v samosprávnej oblasti Kagarko.

V súvislosti s únosom bola zadržaná jedna podozrivá osoba, únoscom však nebolo zaplatené žiadne výkupné, povedal policajný komisár Agyole Abeh. Dodal, že po zostávajúcich podozrivých sa pátra.

Cudzincov prepadli útočníci na ceste z mesta Kafanchan do nigérijskej metropoly Abuja. Medzi ozbrojencami a dvomi policajtmi, ktorí cudzincov sprevádzali, došlo k prestrelke. Obaja policajti pri útoku prišli o život.

Podľa polície obaja unesení cudzinci pracujú pre investorov, ktorí v štáte Kaduna stavajú slnečné elektrárne. Meno zamestnávateľa úrady nezverejnili.

Únosy, pri ktorých páchatelia žiadajú za rukojemníkov výkupné, sú v Nigérii bežné. Viacero z nich spáchali v minulosti militanti operujúci na juhu krajiny v delte rieky Niger, ako aj členovia extrémistickej organizácie Boko Haram, ktorí pôsobia najmä na severovýchode Nigérie.