Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Austin sa v utorok vráti k práci, uviedli lekári

Na archívnej snímke americký minister obrany Lloyd Austin. Foto: TASR/AP

Austin v decembri neoznámil operáciu v rámci liečby rakoviny prostaty a ani následnú hospitalizáciu v januári pre pooperačné komplikácie.

Washington 12. februára (TASR) - Americký minister obrany Lloyd Austin absolvoval v celkovej anestéze lekársky zákrok pre problémy s močovým mechúrom, uviedli v pondelok jeho lekári. V utorok by mal byť schopný vrátiť sa k svojim bežným povinnostiam. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Dlhodobý pobyt v nemocnici sa neočakáva. Očakávame, že minister bude schopný prevziať svoje bežné povinnosti zajtra (utorok)," uviedli lekári. Išlo podľa ich slov o nechirurgický zákrok.

Ministrove problémy s močovým mechúrom by podľa ich slov nemali spôsobiť zmenu v očakávanom plnom zotavovaní po rakovine prostaty.

Austina (70) prijali v nedeľu do Vojenského zdravotníckeho zariadenia Waltera Reeda, pretože mal "príznaky naznačujúce naliehavý problém s močovým mechúrom". Austin v decembri neoznámil operáciu v rámci liečby rakoviny prostaty a ani následnú hospitalizáciu v januári pre pooperačné komplikácie.

Americký minister obrany pre hospitalizáciu zrušil pracovnú cestu do Európy vrátane účasti na štvrtkovom stretnutí ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli.