Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Deväť Američanov zahynulo pri útokoch Hamasu v Izraeli

Dym stúpa po izraelskom nálete v pásme Gazy v pondelok 9. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Palestínske militantné hnutie Hamas spustilo v sobotu ráno z pásma Gazy rozsiahle raketové útoky na Izrael, pričom militanti súčasne na mnohých miestach prenikli na izraelské územie.

Washington 9. októbra (TASR) - Spojené štáty v pondelok oznámili, že počas útokov palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael zahynulo deväť občanov USA a niekoľko ďalších je nezvestných. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

"V súčasnosti môžeme potvrdiť smrť deviatich občanov USA," povedal hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí Matthew Miller. Dodal, že niekoľko Američanov je nezvestných a USA sa v spolupráci s Izraelom snažia zistiť, kde sa nachádzajú.

Palestínske militantné hnutie Hamas spustilo v sobotu ráno z pásma Gazy rozsiahle raketové útoky na Izrael, pričom militanti súčasne na mnohých miestach prenikli na izraelské územie. Izrael reagoval intenzívnymi leteckými a delostreleckými útokmi na Gazu, pričom na oboch stranách už hlásia stovky obetí.

Spravodajská stanica BBC s odvolaním na svoj nemenovaný zdroj v pondelok napísala, že po útoku je v Izraeli pravdepodobne nezvestných viac ako desať občanov Británie. Britská diplomacia to odmietla komentovať, informovala agentúra Reuters.