Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Moderátora Charlieho Rosea prepustili po obvineniach z obťažovania

Na snímke americký moderátor Charlie Rose. Foto: TASR/AP

Sedemdesiatpäťročného Rosea obvinilo z obťažovania osem žien, ktoré s ním pracovali alebo snažili sa spolupracovať v období od konca 90. rokov až do roku 2011.

Washington 21. novembra (TASR) - Americké televízie CBS a PBS prerušili v pondelok spoluprácu s moderátorom Charliem Roseom po obvineniach žien, že ich sexuálne obťažoval. Informovala o tom agentúra DPA.

Sedemdesiatpäťročného Rosea obvinilo z obťažovania osem žien, ktoré s ním pracovali alebo snažili sa spolupracovať v období od konca 90. rokov až do roku 2011. Údajne ich obchytkával, prechádzal sa pred nimi nahý a obťažoval ich oplzlými telefonátmi, uviedol denník Washington Post.

Tri z ôsmich žien sa vyjadrili na záznam. Ostatných päť chce ostať v anonymite pre obavy z Roseovho vplyvu v mediálnom priemysle.

Rose vydal vyhlásenie, že sa za svoje nevhodné správanie hlboko ospravedlňuje. K obvineniam sa však plne nepriznal.

"V tých časoch som sa správal necitlivo, to priznávam a beriem za svoje činy plnú zodpovednosť. Všetky obvinenia však podľa môjho názoru nie sú presné," uviedol.

Roseovi zamestnávatelia, televízne stanice CBS a PBS, na obvinenia reagovali okamžite.

Charlie Rose bol po početných obvineniach zo sexuálneho obťažovania suspendovaný, uviedla CBS na Twitteri.

V PBS neskrývali prekvapenie z týchto obvinení a prerušili vysielanie jeho spravodajského programu "Charlie Rose".

Program "Charlie Rose" vyrábala podľa PBS súkromná spoločnosť, ktorú vlastní Rose. Televízia však dodala, že očakáva od svojich producentov vytvorenie bezpečného pracovného prostredia, kde sa ľudia navzájom rešpektujú.