Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Núdzové pristátie nákladného lietadla: Dôvodom bola porucha motora

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Lietadlo "bezpečne pristálo po poruche motora, ktorá sa objavila krátko po štarte", uviedlo tlačové oddelenie Atlas Air pre AFP.

Washington 19. januára (TASR) – Nákladné lietadlo Boeing 747 americkej leteckej spoločnosti Atlas Air sa vo štvrtok neskoro večer tesne po štarte núdzovo vrátilo na Medzinárodné letisko Miami (MIA). Dôvodom bola porucha motora. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Lietadlo "bezpečne pristálo po poruche motora, ktorá sa objavila krátko po štarte", uviedlo tlačové oddelenie Atlas Air pre AFP. "Posádka vykonala všetky štandardné postupy a bezpečne sa vrátila na MIA," doplnilo s tým, že aerolínie príčinu poruchy vyšetria.

Spoločnosť Boeing na otázky AFP odmietla odpovedať a odkázala agentúru na leteckú spoločnosť.

Boeing je jedným z najväčších výrobcov lietadiel na svete, nedávny incident však spôsobil, že sa spoločnosť ocitla pod drobnohľadom. Stroj typu Boeing 737 MAX 9 spoločnosti Alaska Airlines začiatkom mesiaca tesne po štarte stratil jeden z bočných panelov a musel núdzovo pristáť. Americký Federálny letecký úrad (FAA) nariadil kompletné vyšetrenie incidentu.