Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Po výpadku elektriny v domove dôchodcov na Floride zomrelo deväť ľudí

Vlny bičujú pobrežie v Biscayne Bay počas príchodu hurikánu Irma, ilustračná snímka. Foto: TASR/ AP

Prípad začali vyšetrovať ako trestný čin po tom, ako sa priestory starobinca prehriali pre nefunkčnú klimatizáciu. Domov dôchodcov bol bez elektriny najmenej tri dni, čo viedlo k prehriatiu izieb.

Washington 20. septembra (TASR) - Americká polícia dnes potvrdila úmrtie deviatej osoby z floridského domova dôchodcov, z ktorého takmer pred týždňom evakuovali ľudí po vyčíňaní hurikánu Irma. Informovala o tom agentúra DPA.

Polícia začala prípad vyšetrovať ako trestný čin po tom, ako sa priestory starobinca prehriali v dôsledku nefunkčnej klimatizácie. Domov dôchodcov bol bez elektriny najmenej tri dni, čo viedlo k prehriatiu izieb.

Keď dorazili záchranné tímy, viac ako 100 ľudí museli odviezť zo zariadenia so symptómami prehriatia, mnohých na nosidlách alebo na vozíkoch.

Deviatou osobou, ktorá zomrela v utorok, je 93-ročný muž. Ostatné obete boli vo veku od 71 do 99 rokov.

Doteraz na Floride zomrelo v dôsledku hurikánu Irma 42 ľudí, informovali miestne médiá s odvolaním sa na štátnych predstaviteľov. V tejto bilancii však nie sú zarátaní spomínaní obyvatelia domova dôchodcov.

Predtým, ako Irma udrela na Floridu, hurikán vyčíňal v Karibiku, kde medziiným spustošil ostrovy Svätý Martin a Barbuda.