Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Útok pred školou v Brindisi bol podľa všetkého dielom jednotlivca

kvety položené vedľa podobizne 16-ročnej študentky Melissy Bassiatovej, ktorá zahynula počas bombového útoku pred strednou školou v juhotalianskom meste Brindisi. Foto: TASR/AP

Podľa generálneho prokurátora mesta Brindisiho Marca Dinapoliho, ktorý vyšetrovanie atentátu vedie, je nepravdepodobné, že by mohlo dôjsť k zopakovaniu útokov.

Brindisi 20. mája (TASR) - Bombový útok v juhotalianskom meste Brindisi, ktorý si v sobotu pred strednou školou vyžiadal jednu obeť a desať zranených, bol pravdepodobne dielom jednotlivca, ktorý nemal žiadne väzby na mafiu. Informovali o tom dnes miestni predstavitelia.

"Vyzerá to na dielo jednotlivca," povedal generálny prokurátor mesta Brindisi Marco Dinapoli, ktorý vyšetrovanie atentátu vedie.

"Najpravdepodobnejšou hypotézou je, že to bol izolovaný akt," dodal, podrobnosti o prípadnom podozrivom však podľa agentúry Reuters neuviedol. Výbuch si vyžiadal život jednej 16-ročnej študentky.

Vyšetrovatelia podľa slov generálneho prokurátora získali "dôležitý" videozáznam, ktorý naznačujem že nálož aktivoval jeden muž. "V tejto chvíli nerozumieme, čo by mohlo byť motívom masakry," uviedol Dinapoli. Ako však dodal, atentát pravdepodobne nie je dielom kriminálnych skupín.

"Zdá sa nepravdepodobné - nie úplne vylúčené, ale nepravdepodobné - že je to spojené s mafiánskymi sieťami," povedal Dinapoli. Ako zároveň dodal, je nepravdepodobné, že by mohlo dôjsť k zopakovaniu útokov.