Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Barcelone zrážka trajektu s prístavným žeriavom spôsobila požiar

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Bezpečnostné zložky aktivovali plán pre situácie chemického ohrozenia (Plaseqcat), pretože horiaca konštrukcia žeriavu spadla v blízkosti nákladných kontajnerov s nebezpečným tovarom a žieravinami.

Madrid 31. októbra (TASR) - Zrážka trajektu s prístavným žeriavom v barcelonskom prístave v stredu ráno spôsobila požiar, informovala agentúra AP.

Barcelonský miestny úrad spresnil, že pri havárii sa nezranili nijaké osoby. Na mieste zasahovalo 12 hasičských posádok a niekoľko sanitiek. Podľa miestneho úradu hasiči bojovali s horiacimi nákladnými kontajnermi.

Bezpečnostné zložky aktivovali plán pre situácie chemického ohrozenia (Plaseqcat), pretože horiaca konštrukcia žeriavu spadla v blízkosti nákladných kontajnerov s nebezpečným tovarom a žieravinami, informovala webová stránka španielskeho denníka El Periódico de Catalunya. Bezprostredné nebezpečenstvo však podľa tohto zdroja ľuďom nehrozí.

Trajekt s menom Excellent talianskej spoločnosti Grandi Navi Veloci má kapacitu 2230 pasažierov. Po zrážke sa musel vrátiť do dokov.