Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

V centre Marseille sa zrútila budova

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

K podobnému incidentu väčšieho rozsahu došlo v Marseille v roku 2018, keď sa zrútili dve budovy v štvrti Noailles, pričom o život prišlo osem ľudí.

Marseile 9. apríla (TASR) - K zrúteniu jednej z budov došlo v noci na nedeľu v centre mesta Marseille na juhu Francúzska, uviedli tamojšie policajné zdroje. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Informácie o možných obetiach na životoch či zranených neboli bezprostredne známe. Ulice v okolí dotknutej budovy, ktorá sa nachádza v centrálnom dištrikte La Plaine, boli uzavreté, pričom sa tam nachádzalo veľké množstvo prachu.

Polícia pre AFP potvrdila, že sa na mieste nachádzalo množstvo policajtov a hasičov. "Príčina doposiaľ nebola určená," uviedli policajné zdroje.

Podľa obyvateľov žijúcich v blízkosti dotknutej štvrte bol zvuk nárazu pri zrútení budovy v tomto prístavnom meste "obrovský" a "znelo to ako explózia".

K podobnému incidentu väčšieho rozsahu došlo v Marseille v roku 2018, keď sa zrútili dve budovy v štvrti Noailles, pričom o život prišlo osem ľudí. Budovy boli značne schátrané.