Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V New Yorku sa na benzín čaká celé hodiny, stále sú výpadky elektriny

Ľudia čakajú v rade s kanistrami na benzín na čerpacej stanici Shell 1. novembra 2012 v americkom Keyporte, štát New Jersey. Foto: TASR/AP

V noci nadnes bolo ešte bez elektriny vyše 600. 000 domácností, informovala televízia BBC.

New York 9. novembra (TASR) - Obyvatelia východného pobrežia Spojených štátov si ešte stále neporadili s následkami hurikánu Sandy a následných fujavíc. V noci nadnes bolo ešte bez elektriny vyše 600.000 domácností, informovala televízia BBC.

Najväčšie výpadky elektriny postihli New York a New Jersey. Veľkým problémom v metropole New York sa stal nedostatok benzínu, pre súkromné osoby začal byť prvý raz na prídel od 70. rokov minulého storočia.

Starosta New Yorku Michael Bloomberg v piatok oznámil, že vodiči si budú môcť kupovať benzín v striedavé dni podľa toho, či sa ich štátna poznávacia značka končí párnym, alebo nepárnym číslom.

Bloomberg uviedol, že v New Yorku je otvorená približne štvrtina z 800 benzínových staníc. Bez elektriny totiž nie je možné obsluhovať čerpacie stojany. Hurikán však poškodil aj rafinérie a distribučnú sieť. Vodiči musia na benzínových čerpadlách čakať celé hodiny.