Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

V Rakúsku pre hrozbu terosristických útokov sprísnili bezpečnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Vladimír Benko

Polícia upozornila, že stupeň varovania pred terorizmom v Rakúsku zostáva zvýšený.

Viedeň 23. decembra (TASR) — Bezpečnostné orgány v Rakúsku sprísnili opatrenia vzhľadom na informácie o možných teroristických útokoch počas vianočných sviatkov a Silvestra. V rámci preventívnych opatrení budú potenciálne ohrozené miesta, ako sú kostoly a vianočné trhy, pod zvýšeným dohľadom, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie polície vo Viedni.

Nasadené budú civilné a uniformované sily vybavené špeciálnou technikou a zbraňami. "Pozornosť polície sa sústredí predovšetkým na kostoly a cirkevné podujatia, najmä bohoslužby, a na vianočné trhy," vysvetlila polícia.

V závislosti od potreby budú vykonané aj kontroly osôb pri vstupe na niektoré miesta. Návštevníkov podujatí a bohoslužieb polícia vyzvala, aby si so sebou vzali preukaz totožnosti s fotografiou a prišli skôr ako zvyčajne.

Polícia upozornila, že stupeň varovania pred terorizmom v Rakúsku zostáva zvýšený. Dodatočné preventívne opatrenia slúžia na udržanie všeobecnej bezpečnosti.

Nemecký denník Bild v sobotu napísal, že rakúske, španielske a nemecké bezpečnostné orgány dostali informácie o možných teroristických útokoch v období Vianoc a Silvestra. Špeciálne jednotky už mali zadržať podozrivé osoby vo Viedni a v Kolíne nad Rýnom.