Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Vlna horúčav v USA sa začína zmierňovať, počet obetí stúpol na 45 osôb

Prílev chladnejšieho vzduchu znížil horúčavy od Stredozápadu až po východné pobrežie - vrátane miest Philadelphia, Washington, St. Louis, Indianapolis a Louisville.

Philadelphia 9. júla (TASR) - Horúčava zasahujúca väčšinu územia Spojených štátov sa začala zmierňovať. Neznesiteľné teploty nad 38 stupňov Celzia v nedeľu klesli na zhruba 30 stupňov Celzia, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

Prílev chladnejšieho vzduchu znížil horúčavy od Stredozápadu až po východné pobrežie - vrátane miest Philadelphia, Washington, St. Louis, Indianapolis a Louisville. Miestami teploty poklesli až o 15 stupňov.

V mnohých oblastiach viedli nižšie teploty k búrkam, ktoré tisíckam ľudí prerušili dodávku elektrického prúdu. Rad silných, rýchlo sa pohybujúcich búrok v americkom štáte New Jersey spôsobil cez víkend výpadky elektriny pre 70.000 ľudí.

Kvôli horúčavám zomrelo v Spojených štátoch najmenej 45 osôb. Súdni patológovia v Chicagu v nedeľu potvrdili, že v súvislosti s vysokými teplotami zomrelo ďalších osem ľudí, pričom v sobotu tam bolo potvrdených len 10 prípadov.

Američania hľadajú jednoduché spôsoby, ako sa ochladiť - v bazénoch, v kinách, alebo používajú metro len preto, aby boli v klimatizovaných priestoroch.