Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Trump vedie v Michigane, Pennsylvánii a Wisconsine

Donald Trump, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Podľa prvých výsledkov utorňajších amerických prezidentských volieb republikán Donald Trump aktuálne vedie v 17 štátoch, demokratický kandidát Joe Biden v 14.

Washington 4. novembra (TASR) - Americký prezident Donald Trump usilujúci sa o znovuzvolenie v prezidentských voľbách vedie pred demokratickým kandidátom Joeom Bidenom v amerických štátoch Michigan, Pennsylvánia a Wisconsin. Vyplýva to z priebežných výsledkov, ktoré v stredu ráno zverejnila stanica CNN.

Trump v Pennsylvánii vedie o takmer 15 percent. V Michigane má viac ako 10-percentný náskok a vo Wisconsine je na čele o necelých päť percent.

Tieto štáty patria do skupiny tzv. swing states s tradične vyrovnanou podporou oboch veľkých strán, ktorých hlasovanie je vo voľbách prakticky rozhodujúce.

Podľa prvých výsledkov utorňajších amerických prezidentských volieb republikán Donald Trump aktuálne vedie v 17 štátoch, demokratický kandidát Joe Biden v 14. Podľa stanice Fox News Trump zrejme zvíťazil aj na Floride, ako jednom z najdôležitejších štátov, ktoré môžu rozhodnúť o výsledku volieb.