Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Vraha čínskeho študenta previezli z Nemecka do Kanady

Luka Rocco Magnotta Foto: TASR/AP Photo

Polícia podozrieva Magnottu (29), že na internet umiestnil video z dobodania čínskeho študenta, pričom mal s mŕtvym aj sexuálny styk.

Montreal 19. júna (TASR) - Kanadského pornoherca Luku Rocca Magnottu, obvineného z vraždy a rozsekania tela čínskeho študenta v Montreale, previezli v noci na dnes z Nemecka späť do Kanady.

Polícia podozrieva Magnottu (29), že na internet umiestnil video z dobodania čínskeho študenta, pričom mal s mŕtvym aj sexuálny styk. Prípad vzbudil celosvetovú pozornosť, keď páchateľ poslal časti tela dvom centrálam kanadských politických strán a dvom školám. Hlavu dosiaľ nenašli.

Magnotta ušiel do Európy, kde ho na základe medzinárodného zatykača zadržali pred dvoma týždňami v internetovej kaviarni v Berlíne. Proti vydaniu z Nemecka do Kanady sa nebránil.

Magnottu doviezlo do Montrealu v pondelok večer (miestneho času) kanadské vojenské lietadlo. Hovorca kanadskej polície zapojenie armády odôvodnil tým, že zadržaného nechceli prevážať komerčným letom s ohľadom na pasažierov takéhoto letu.

Kanadský minister spravodlivosti Rob Nicholson poďakoval Nemecku za rýchle vydanie Magnottu, ktorého po prílete umiestnili do väzby.