Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Dunaji objavili ďalšie dve telá, stále evidujú ešte 13 nezvestných

Na archívnej snímke príslušníci maďarskej protiteroristickej jednotky TEK sedia v gumenom člne pod Margitinom moste na rieke Dunaj počas záchrannej akcie v Budapešti. Foto: TASR/AP

Po zrážke vyhliadkovej a výletnej lode 29. mája v Budapešti pod Margitiným mostom, po ktorej sa vyhliadková loď v priebehu siedmich sekúnd potopila, z vôd rieky zachránili sedem ľudí.

Budapešť 5. júna (TASR) - Po dopoludňajšom náleze mŕtveho tela pri vraku potopenej maďarskej vyhliadkovej lode v Budapešti v stredu objavili na budapeštianskom úseku rieky a v Stoličnobelehradskej župe ďalšie dve telá, informovala agentúra MTI.

Identifikácia dvoch tiel ešte nie je ukončená, oficiálne preto po minulotýždňovej zrážke lodí v Budapešti, pri ktorej zahynulo najmenej 13 ľudí, evidujú ešte ako nezvestných 13 juhokórejských turistov a dvoch maďarských členov posádky.

Po zrážke vyhliadkovej a výletnej lode 29. mája krátko po 21.00 h v Budapešti pod Margitiným mostom, po ktorej sa vyhliadková loď v priebehu siedmich sekúnd potopila, z vôd rieky zachránili sedem ľudí.

Plávajúci žeriav Clark Ádám v stredu dorazil k prístavu predmestia hlavného mesta Újpest, kde zakotvil. K tomu, aby mohol priplávať na miesto potopeného vraku, je potrebné, aby hladina Dunaja klesla pod 420 cm. V stredu hladina začala opäť mierne stúpať, napoludnie dosiahla 451 centimetrov. Vodohospodári očakávajú jej pokles až vo štvrtok popoludní. Kritickým bodom plavby k miestu nešťastia je Margitin most, pod ktorým musí žeriav preplávať.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)