Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Zachránili 26 pasažierov, ktorí boli nezvestní po potopení lode

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Drevená loď sa prevrátila v sobotu pri pobreží indonézskej provincie Severná Sumatra. Na palube bolo 86 pasažierov, ktorí sa usilovali získať zamestnanie v susednej krajine Malajzia.

Medan 21. marca (TASR) - Indonézske úrady našli 26 pasažierov, ktorí boli nezvestní od soboty po tom, ako sa pri pobreží krajiny potopila rybárska loď nesúca ilegálnych migrantov. Niektoré zo zachránených osôb strávili na mori dva dni. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Drevená loď sa prevrátila v sobotu pri pobreží indonézskej provincie Severná Sumatra. Na palube bolo 86 pasažierov, ktorí sa usilovali získať zamestnanie v susednej krajine Malajzia. Dvaja z pasažierov pri nešťastí prišli o život; kapitán a traja členovia posádky prežili.

Niektorí pasažieri sa podľa úradov v čase záchrany pridržiavali predmetov plávajúcich v oceáne. Ďalších zachránila rybárska loď.

V Malajzii žijú milióny migrantov z iných častí Ázie, ktorí pracujú v stavebníctve alebo poľnohospodárstve, približuje AFP. Mnohé z týchto osôb nemajú príslušné doklady.

Indonézania, ktorí sa nezákonne snažia získať prácu v Malajzii, často riskujú život pri pokusoch dostať sa cez more. Nehody sú v takýchto prípadoch časté z dôvodu nepriaznivého počasia a nedostatočných bezpečnostných opatrení.