Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Identita zavraždenej ženy z Neziderského jazera je už známa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa slov obhajkyne muž prostitútku uškrtil vo Viedni v panike, keď sa ich stretnutie vymklo spod kontroly.

Eisenstadt/Viedeň 7. mája (TASR) - Napriek objasneniu identity zavraždenej z Neziderského jazera nie je vyšetrovanie kauzy ešte ukončené, niektoré ďalšie detaily treba ešte objasniť. Podrobnosti o totožnosti obete a jej meno rakúske orgány činné v trestnom konaní zatiaľ nezverejnia, uviedla v pondelok hovorkyňa eisenstadtskej prokuratúry Verena Strnadová.

Podľa jej slov sa zavraždenú maďarskú občianku podarilo identifikovať na základe informácie od občanov z Rakúska. Porovnanie vzoriek DNA už jej identitu potvrdilo.

Telesné pozostatky zavraždenej sa našli postupne od 13. apríla v Neziderskom jazere neďaleko mestečka Rust v rakúskej spolkovej krajine Burgenland.

Hovorkyňa prokuratúry v Eisenstadte už v pondelok skôr informovala, že obeťou hrdelného zločinu, ku ktorému sa priznal už uväznený Viedenčan Alfred U., sa stala maďarská občianka narodená v roku 1988.

Rakúska polícia zverejnila v uplynulých dňoch identikit obete brutálnej vraždy. Spomínaný Viedenčan totiž údajne poznal iba jej domnelé meno, ktoré podľa rakúskych médií znie Beata a za ktorým sa mala skrývať podľa ich pôvodných informácií slovenská prostitútka pôsobiaca v rakúskom hlavnom meste.

Podľa slov obhajkyne muž prostitútku uškrtil vo Viedni v panike, keď sa ich stretnutie "vymklo spod kontroly". Ešte v ten istý deň údajne telo rozštvrtil a odviezol do Rustu na západnom pobreží Neziderského jazera, kde nahádzal jednotlivé časti do vody z motorového člna.

Otázkou, ktorou sa rakúske médiá zaoberali v ostatných dňoch, zostáva, prečo muž odsúdený v minulosti právoplatne za trestné činy násilného charakteru predčasne putoval na slobodu.

Hovorkyňa prokuratúry v pondelok naznačila, že si vyšetrovatelia vyžiadajú odborný znalecký posudok o psychickom stave uväzneného muža.