Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Vo vranovskej nemocnici už majú novú radiológiu i stacionáre

Foto: TASR/Tomáš Doboš

Doteraz boli pracoviská Rádiológie rozmiestnené na rôznych poschodiach a vo viacerých budovách vranovskej nemocnice.

Vranov nad Topľou 23. mája (TASR) - V priestoroch Vranovskej nemocnice, dnes uviedli do života zrekonštruované Rádiologické oddelenie ako aj tri nové denné stacionáre.

Poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre pacientov nemocnice sa tak dostalo na vyššiu kvalitatívnu úroveň.

Ako informoval riaditeľ Vranovskej nemocnice Eugen Lešo, v jej priestoroch dnes uviedli oficiálne do prevádzky neurologický, interný a pľúcny stacionár.

"Ide o pracoviská, ktoré sú prispôsobené na modernú ambulantnú infúznu terapiu. Prostredníctvom nich bude poskytovaná liečba pacientom bez toho, aby museli byť hospitalizovaní," poznamenal s tým, že pridanou hodnotou zmodernizovaného oddelenia Rádiológie je predovšetkým jeho centralizácia.

"Doteraz boli pracoviská Rádiológie rozmiestnené na rôznych poschodiach a vo viacerých budovách nemocnice," povedala v tejto súvislosti primárka oddelenia Mariana Pirščová. Ako dodala, jeho rekonštrukcia priniesla okrem spomínanej centralizácie pacientom aj ďalšiu novinku v podobe elektronického objednávacieho systému. Ten určuje poradie ľudí čakajúcich na vyšetrenie, čím sú lekárske úkony na jednotlivých pracoviskách Rádiológie realizované oproti minulosti oveľa efektívnejšie. Spomínaný systém sprístupní nemocnica v blízkej dobe aj lekárom z regiónu, aby mohli objednávať pacientov na vyšetrenia priamo zo svojich ordinácií.

Tu bude player


Richard Maraček, generálny riaditeľ spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá Vranovská nemocnica, dnes média informoval, že modernizácia jej priestorov je prvým krokom pre postupné zvyšovanie kvality zdravotnej starostlivosti o pacientov regiónu. "V druhom kroku máme pripravený investičný plán týkajúci sa nákupu novej techniky," poznamenal s tým, že investície do tejto oblasti budú nasmerované ešte v tomto roku. V priestoroch Vranovskej nemocnice pôjde napríklad o nový mamograf, ktorý bude na Rádiologickom oddelení vytvárať spolu s nedávno zakúpeným ultrazvukom, kompletný set.