Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Lekári budú v Bratislave búrať predsudky voči kožným ochoreniam

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

O kožných ochoreniach, ich prejavoch a možnostiach liečby budú hovoriť v nedeľu v bratislavskej Starej tržnici na takzvanom Trhu kože (10.00 h - 18.00 h).

Bratislava 12. novembra (TASR) - Nie každé kožné ochorenie je nákazlivé a prenáša sa dotykom. Často ide o predsudok, túto tému treba odtabuizovať, upozorňujú odborníci.

O kožných ochoreniach, ich prejavoch a možnostiach liečby budú preto hovoriť v nedeľu v bratislavskej Starej tržnici na takzvanom Trhu kože (10.00 h - 18.00 h).

"Chceme napomôcť búraniu bariér a predsudkov, ktoré vyplývajú z neznalosti a strachu z kožných ochorení, naším cieľom je upriamiť pozornosť na ich riešenia," povedal Dušan Buchvald, prezident Slovenskej dermatovenerologickej spoločnosti, ktorá nad podujatím prevzala záštitu.

Pre účastníkov je pripravený cyklus diskusií, ktoré sa venujú rôznym kožným ochoreniam. Bloky prednášok budú zamerané na psoriázu, atopický ekzém, akné, zriedkavé kožné ochorenia, melanóm a nádorové ochorenia kože, kožné poranenia či popáleniny, jazvy, rany.

Organizátori však predpokladajú, že najväčší záujem bude o takzvané Poradne kože, kde o probléme budú môcť účastníci priamo hovoriť s vybraným lekárom. Na korigovanie či riešenie kožných problémov je práve jeseň, pretože slnečné žiarenie je obmedzené.

Výťažok zo vstupného pôjde pacientskym organizáciám špecializovaným na kožné ochorenia. Viac informácií o podujatí možno nájsť na webe trhkoze.sk.