Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Chirurgicko-traumatologickú ambulanciu otvoria priamo vedľa zjazdovky

Lyžovačka v stredisku Jasná, archívna snímka Foto: TASR/Dušan Hein

Ambulancia s bezbariérovým vchodom, čakárňou, ordináciou, ošetrovňou, röntgenologickým pracoviskom bude otvorená denne od rána do neskorého večera vrátane víkendov a sviatkov.

Demänovská Dolina 10. decembra (TASR) – Návštevníci najväčšieho slovenského lyžiarskeho strediska Jasná v Nízkych Tatrách budú mať už čoskoro k dispozícii bezprostredne pri zjazdovej trate na Bielej púti v Dome Horskej služby novozriadenú neštátnu chirurgicko-traumatologickú ambulanciu.

„Ak sa nám podarí vybaviť všetky potrebné povolenia a ďalšie formality, ktorých je doslova nespočetné množstvo, chceli by sme ju otvoriť už 20. decembra,“ uviedol pre TASR chirurg Leo Černý s dlhoročnými skúsenosťami s prevádzkovaním piatich horských zdravotníckych pracovísk v Krkonošiach a na Šumave v ČR.

Ambulancia s bezbariérovým vchodom, čakárňou, ordináciou, ošetrovňou, röntgenologickým pracoviskom bude otvorená denne od rána do neskorého večera vrátane víkendov a sviatkov. Službukonajúci personál bude tvoriť chirurg, anestéziológ, zdravotné sestry a röntgenologický asistent.

„Zdravotnú starostlivosť priblížime zásadným spôsobom priamo k pacientom. Nebudú musieť s každým zranením merať cestu do nemocnice. Tam budeme posielať iba prípady, ktoré si budú vyžadovať hospitalizáciu a operačné zákroky. Podľa skúseností vyriešime viac ako 80 percent ošetrení definitívne u nás,“ dodal Černý.