Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Žilinský kraj

Do bufetu v Liptovskom Mikuláši sa vlámali mladíci, jeden mal 15 rokov

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Obaja obvinení sú stíhaní na slobode.

Liptovský Mikuláš 26. apríla (TASR) - Polícia obvinila 15-ročného mladistvého a 26-ročného Michala z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. V noci z nedele (24.4.) na pondelok (25.4.) sa mali na železničnej stanici v Liptovskom Mikuláši vlámať do bufetu. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Podľa polície poškodili visiace zámky na ochrannej mreži a aj vstupné dvere. "Z priestoru objektu odcudzili rôzne alkoholické a nealkoholické nápoje, cukrovinky, bagety a mobilný telefón. Veci si naložili do tašiek. Pri vychádzaní z bufetu ich však spozorovala policajná hliadka z Oddelenia Železničnej polície Policajného zboru Vrútky. Muži sa dali na útek bez tovaru," uviedol Moravčík.

Policajti ich po krátkom prenasledovaní zadržali a obmedzili im osobnú slobodu. Uvedeným konaním spôsobili predbežne škodu vo výške 170 eur. "Staršiemu z obvinených mužov hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky. Mladistvému obvinenému hrozí v prípade dokázania viny polovičný trest," dodal. Obaja obvinení sú stíhaní na slobode.