Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

D. KUBÍN: Mesto chce rokovať o rekonštrukcii futbalového štadióna

Archívna snímka.V Dolnom Kubíne 4.marca 2011 odovzdávali futbalové ceny fair play MUDr. Ivana Chodáka. Na snímke primátor Dolného Kubína Roman Matejov blahoželá Dušanovi Radolskému k získaniu ocenenia. Foto: TASR/Martin Pavelek

Vedenie mesta už absolvovalo sériu rokovaní s predstaviteľmi Slovenského futbalového zväzu.

Dolný Kubín 1. júna (TASR) – Mestské zastupiteľstvo v Dolnom Kubíne poverilo vedenie radnice, aby pokračovalo v rokovaniach s predstaviteľmi ministerstva školstva a futbalového zväzu o zosúladení čo najvhodnejšej podoby rekonštrukcie mestského futbalového štadióna s možnosťou využitia ponúknutej štátnej dotácie v rámci projektu modernizácie vybraných futbalových štadiónov.

„Naše mesto bolo vybrané do tohto projektu, hoci sme nepodávali žiadnu oficiálnu žiadosť. Ak máme takúto šancu, chceme o tých 750.000 eur zabojovať, ale nie takým spôsobom, že niekto rozhodol o nás bez nás, na čo sa vynaložia tieto prostriedky. Vieme, čo potrebujeme zrekonštruovať na našom štadióne, preto chceme predložiť alternatívu podľa reálnych potrieb,“ uviedol primátor Roman Matejov.

Vedenie mesta už podľa neho absolvovalo sériu rokovaní s predstaviteľmi Slovenského futbalového zväzu. „Verím, že sa nám ich podarí presvedčiť a napokon opravíme celý štadión tak, ako potrebujeme, vrátane rozšírenia kapacity hľadiska. Nepotrebujeme nové tribúny, treba zrekonštruovať starú tribúnu, oplotenie, ale aj bežecký ovál, o ktorý by sme rozhodne nechceli prísť,“ vysvetlil primátor pre TASR.

„Určite podporujem to, aby sme opravili to najnutnejšie, šatne či zatekajúcu strechu. Nie som zástancom toho, aby sme išli do miliónových úverov. Tento jednomyseľne schválený návrh nás ešte k ničomu nezaväzuje, no ponecháva nám pootvorené zadné dierka k štátnej dotácii, aby nás to stálo čo najmenej a dostali sme čo najviac,“ dodal mestský poslanec Matúš Lakoštík.