Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Detské ihriská v Dolnom Kubíne pripravili na novú sezónu

Ilustračné foto. Foto: TASR Štefan Puškáš

Vlani pribudli v Dolnom Kubíne dve detské ihriská.

Dolný Kubín 11. apríla (TASR) - Detské ihriská v Dolnom Kubíne pripravili na novú sezónu. Generálnu údržbu urobili v týchto dňoch zamestnanci mestských technických služieb. Spočívala v kontrole bezpečnosti hracích prvkov, vo vyčistení i výmene piesku. TASR o tom vo štvrtok informoval Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.

"V meste je 27 detských ihrísk. Sú tvorené certifikovanými prvkami od rôznych výrobcov. Ihriská pravidelne kontrolujú technické služby a všetky zistenia odstraňujú," ubezpečil vedúci odboru miestneho hospodárstva dolnokubínskej radnice Miroslav Kosmeľ.

Podľa neho pieskoviská pravidelne prekopávajú, čistia, prehrabávajú a odstraňujú hrubé nečistoty. "V prípade, že pieskovisko znečistia exkrementmi zvieratá, piesok buď vymenia, premyjú, alebo chemicky ošetria," povedal Kosmeľ. Vyčíslil, že ročne vymenia približne osem až desať ton piesku. Samospráva piesok preveruje aj z hľadiska jeho zdravotnej neškodnosti. Takéto kontroly robí i regionálny úrad verejného zdravotníctva niekoľkokrát do roka.

Vlani pribudli v Dolnom Kubíne dve detské ihriská. Jedno sa nachádza na Bysterci a druhé na Mokradi. V rôznych častiach mesta doplnili a vymenili viacero hracích prvkov na existujúcich ihriskách. Mesto aktuálne začalo s rekonštrukciou ihriska na Banisku, kde technické služby nainštalujú väčšiu certifikovanú zostavu prvkov s dopadovými plochami v hodnote vyše 14.000 eur.