Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Žilinský kraj

Ulice Liptovského Mikuláša budú počas Envirojazdy patriť bicyklom

Foto: Ilustračné foto: TASR/Miroslav Košírer

V rámci Európskeho týždňa mobility nebudú v nedeľu (18.9.) Mikulášanov na cestách hodinu a pol obmedzovať žiadne autá.

Liptovský Mikuláš 9. septembra (TASR) - Spoločná jazda mestom pre všetkých priaznivcov cyklistiky a rôznych nemotorových dopravných prostriedkov sa uskutoční aj v Liptovskom Mikuláši. V rámci Európskeho týždňa mobility nebudú v nedeľu (18.9.) Mikulášanov na cestách hodinu a pol obmedzovať žiadne autá.

Cieľom akcie je podporiť alternatívne druhy dopravy na úkor automobilovej. "V meste máme cesty počas celého roka preťažené automobilovou dopravou, aspoň raz ročne chceme ľuďom ukázať, že je aj iná možnosť mobility, ktorá nezaťaží životné prostredie, podporí ich kondíciu a zdravý životný štýl," povedala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Envirojazda odštartuje o 16.00 h pred mestským úradom a Štúrovou ulicou povedie trasa pešou zónou, cez ulicu 1. mája sa účastníci na nemotorových prostriedkoch dostanú bez obmedzení na Školskú, Kuzmányho a cez Pišútovu ulicu späť na Námestie osloboditeľov. Po odštartovaní envirojazdy sa premávka cez Štúrovu spustí, ostatné ulice budú však do 17.30 h uzatvorené.

"Celá táto trasa bude uzatvorená pre motorovú dopravu, vďaka tomu sa budú môcť po nej pohybovať bezpečne účastníci envirojazdy, ktorých po jej ukončení čaká na námestí aj kultúrny program," spresnil Gabriel Lengyel z odboru dopravy na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.