Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Horskí záchranári pomáhali turistke v Slovenskom raji

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Žena si zranila nohu.

Hrabušice 5. júla (TASR) – Horskí záchranári v piatok dopoludnia pomáhali v Slovenskom raji turistke so zranením nohy. Následne ju previezli do nemocnice. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

„S HZS sa spojil turista, ktorý nahlásil úraz dolnej končatiny slovenskej turistky na červenom turisticky značenom chodníku medzi Kláštoriskom a Podleskom. Záchranári HZS na mieste turistke končatinu ošetrili a zafixovali,“ uvádza s tým, že ženu transportovali pomocou terénneho vozidla HZS do nemocnice v Spišskej Novej Vsi na ďalšie ošetrenie.

Záchranári ratovali zraneného hubára



Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) z oblastného strediska Veľká Fatra pomáhali v piatok 67-ročnému hubárovi, ktorý si poranil členok v oblasti Vyšné Matejkovo.

"Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti mu zranenú končatinu zafixovali a na nosidlách UT 2000 ho transportovali k terénnemu automobilu HZS na asfaltovú cestu, ktorá vedie na Chatu Smrekovica. Zraneného následne previezli do nemocnice v Ružomberku na ďalšie ošetrenie,
" informovala HZS na svojej internetovej stránke.