Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Liptáci pozývajú turistických návštevníkov v lete do hôr i k vode

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

"Turisti si môžu vybrať z viacerých možností, kde sa dá kúpať a vyskúšať množstvo vodných atrakcií,“</i> uviedla pre TASR riaditeľka OOCR Darina Bartková.

Ružomberok 6. júna (TASR) – Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov otvorila v ústí Čutkovskej doliny pri Ružomberku oficiálne novú letnú turistickú sezónu. Liptáci pripravili pre tuzemských a zahraničných návštevníkov v tomto roku ešte väčšie množstvo najrôznejších turistických atraktivít.

„Liptov ponúka nielen horskú turistiku, ale i dovolenku ako pri mori. Turisti si môžu vybrať z viacerých možností, kde sa dá kúpať a vyskúšať množstvo vodných atrakcií. Okolo nášho mora, okolo Liptovskej Mary, máme špičkovo vybavené akvaparky a kúpele,“ uviedla pre TASR riaditeľka OOCR Darina Bartková.

Veľmi dôležité podľa nej je, aby turistickí návštevníci Liptova mali neustále poruke čo najviac podrobných informácií. „Určite sa u nás nestratia, lebo už vopred si môžu naštudovať všetko potrebné na internete. K dispozícií majú aj špecializované mapy a mobilnú aplikáciu,“ vysvetlila s tým, že Liptov križuje celá sieť cyklotrás.

„Našou spoločnou ambíciou je prilákať turistov na Liptov kombináciou aktívneho oddychu a originálnych tradícií. Veľmi si ctíme naše tradície, ktoré si odovzdávame z generácie na generáciu. Oplatí sa prísť si ich k nám zblízka pozrieť, zažiť a ochutnať,“ dodal manažér Koliby u dobrého pastiera v Čutkovskej doline Peter Bačkor.