Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

V Liptovskej Lúžnej vítajú obnovu niekdajších verejnoprospešných prác

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Liptovská Lúžna sa rozprestiera v nádhernom prírodnom prostredí, ale daňou za to je podľa starostu náročná dopravná dostupnosť.

Liptovská Lúžna 3. júna (TASR) – Samospráva obce Liptovská Lúžna s 2800 obyvateľmi a približne 12-% mierou nezamestnanosti privítala obnovenie možnosti na princípe niekdajších verejnoprospešných prác zamestnať na obdobie šiestich mesiacov aspoň niekoľkých dlhodobo nezamestnaných spoluobčanov.

„Dôkladne sme si spomedzi oprávnených uchádzačov vybrali takých, ktorých poznáme ako pracovitých a šikovných remeselníkov. Momentálne takýmto spôsobom dávame možnosť piatim spoluobčanom a môžeme ich využiť v prípade potreby aj na doslova odborné roboty,“ vysvetlil pre TASR starosta Albín Husarčík.

Liptovská Lúžna sa rozprestiera v nádhernom prírodnom prostredí, ale daňou za to je podľa starostu náročná dopravná dostupnosť. „Žijeme, ako sa hovorí, dosť od ruky. V bezprostrednom okolí sa ťažko hľadajú pracovné príležitosti, preto sme vďační za každú príležitosť pomôcť nezamestnaným spoluobčanom,“ zdôraznil.

„Prednosťou tejto formy aktivačných činností napríklad v porovnaní s povinným odpracovaním dávok v hmotnej núdzi je nezanedbateľná finančná odmena. Pár takto motivovaných pracovníkov spraví oveľa viac. Výborné je, že to refunduje úrad práce. Z vlastných zdrojov obce by sme si to nemohli dovoliť,“ dodal starosta.