Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Liptovskomikulášska radnica rieši nelegálne prístavby v rómskej osade

Pôvodná desiatka unimobuniek sa medzičasom rozrástla o množstvo chatrných drevených prístavieb.

Liptovský Mikuláš 30. apríla (TASR) – Vedenie liptovskomikulášskej radnice trápi postupné rozrastanie sa rómskej osady v tesnej blízkosti hlavného mestského cintorína, veľkého sídliska a priemyselnej zóny. Krajným riešením by mohlo byť aj odstránenie nelegálnych provizórnych prístavieb.

Pôvodná desiatka unimobuniek sa medzičasom rozrástla o množstvo chatrných drevených prístavieb. "Musíme k tomuto problému pristupovať principiálne. Keď nebudeme nekompromisne zásadoví, tak sa nám budú nekontrolovane množiť takéto nechcené provizórne prílepky," vysvetlil viceprimátor Jozef Repaský.

Prvým krokom bolo podľa neho to, že mestská samospráva približne pred dvoma rokmi čiastočne zlegalizovala uvedené obytné objekty. "Ich obyvateľov chceme prinútiť, aby nadobudli pocit, že sa nedá len tak hocikde hocičo postaviť, preto sme im vyrubili nájom za zabratý mestský pozemok. Nielen ja si myslím, že je to správny postup a nie sú to rozhodne žiadne horibilné sumy," pokračoval.

"Jednoznačne sme ich opätovne upozornili, že pokiaľ nebudú udržiavať poriadok a uhrádzať poplatky, pristúpime aj k búraniu niektorých nelegálnych chatrčí. Nečudujem sa oprávneným kritickým pohľadom zo strany ostatných obyvateľov nášho mesta, ktorí si riadne plnia svoje elementárne povinnosti," dodal viceprimátor.