Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Vo vynovenom skateparku súťažili o pohár primátora

Slávnostné otvorenie zrekonštruovaného skateparku a 1. ročník pretekov o Pohár primátora mesta Liptovský Mikuláš v skateboardingu. V Liptovskom Mikuláši v sobotu 30. mája 2015. Foto: TASR/Andrej Galica

Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč otvoril prvý ročník dvojdňového skateboardových pretekov o pohár primátora mesta.

Liptovský Mikuláš 31. mája (TASR) – Vynovený a zrekonštruovaný skatepark, ktorý je jedným z najväčších na Slovensku, otvorili v piatok (29.5.) v Liptovskom Mikuláši. TASR o tom dnes informoval vedúci kancelárie pre stratégiu a komunikáciu Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši Michal Jurči.

"Chcem sa poďakovať, že v roku 15. výročia začatia budovania tohto areálu máme možnosť otvárať vynovený skatepark. Verím, že bude slúžiť dlhé roky perfektnému využitiu voľného času mladých ľudí, ale aj návštevníkov mesta Liptovský Mikuláš. Areál vznikol vďaka spolupráci s poľskými kolegami z Nového Targu v rámci europrojektu Skateboard bez hraníc," uviedol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč, ktorý zároveň otvoril prvý ročník dvojdňového skateboardových pretekov o pohár primátora mesta.

Súťažiacich absolvovali rozjazdy, kvalifikácie, finále aj súťaž o najlepší trik. O program sa postarala miestna tanečná skupina FREEZE DANCE CREW a poľská hiphopová skupina BAKU i TONACJA. "Som rád, že sa môžeme popýšiť v Mikuláši jedným z najväčších skateparkov na Slovensku," podotkol spoluorganizátor akcie prezident Skateboardového klubu St. Nicolaus v Liptovskom Mikuláši Peter Sasko.

V areáli vybudovali v rámci projektu Skateboard bez hraníc v celkovej sume takmer 41.000 eur tri nové prekážky, zrekonštruovali štyri staré a zorganizovali dve medzinárodné súťaže - v Novom Targu a v Liptovskom Mikuláši. "Cieľom projektu bolo spropagovať tento druh športu a možnosti jeho prevádzkovania v oboch mestách, ale aj podporiť turizmus oboch regiónov. Okrem skateboardingu tu bude možné aj inline korčuľovanie a jazdenie na kolobežkách cez prekážky," doplnil Jurči.

Projekt bol spolufinancovaný Európskou úniou z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátnym rozpočtom v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007-2013.