Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Martin bude v roku 2019 hospodáriť s rozpočtom 40,15 milióna eur

Ján Danko, archívna snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Navrhnuté bežné príjmy rozpočtu na rok 2019 sú výške 39,71 milióna eur a kapitálové príjmy vo výške 436.700 eur.

Martin 14. decembra (TASR) – Mesto Martin bude v roku 2019 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 40,15 milióna eur. Na piatkovom zasadnutí o tom rozhodli poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Martine.

"Chcem poďakovať všetkým poslancom, že rozpočet schválili jednomyseľne. Vďaka tomu môže Martin fungovať v najbližších mesiacoch bez obmedzení. Samozrejme, odložili sme časť prostriedkov, ktoré postupne budeme do rozpočtu rôznymi dodatkami dopĺňať. Verím, že život v Martine sa začne pomaly a isto posúvať k lepšiemu," povedal primátor Martina Ján Danko.

Podľa hovorkyne mesta Martin Zuzany Kalmanovej sú navrhnuté bežné príjmy rozpočtu na rok 2019 vo výške 39,71 milióna eur a kapitálové príjmy vo výške 436.700 eur. "Príjmové finančné operácie navrhujeme vo výške 7533 eur. Príjmová časť rozpočtu vychádza z predpokladu výnosu dane z príjmov fyzických osôb, ktoré mesto získava zo štátneho rozpočtu. Sadzby miestnych daní a poplatkov a nedaňové príjmy vychádzajú z predpokladaného plnenia príjmov za rok 2019 a nedaňové príjmy z predpokladaného príjmu z vlastníctva majetku a administratívnych poplatkov," uviedla Kalmanová.

Doplnila, že výdavky rozpočtu sú v celkovej výške 38,91 milióna eur, z toho bežné výdavky vo výške 37,91 milióna eur a kapitálové výdavky vo výške 997.700 eur. "Vo výdavkových finančných operáciách je navrhnutý rozpočet vo výške 1,24 milióna eur. Výdavková časť vychádza zo zákonných povinností a požiadaviek predložených pri tvorbe rozpočtu. Sú v nej zahrnuté celkové požiadavky na rozpočet a navrhované výdavky sú zdôvodnené v jednotlivých podprogramoch," dodala hovorkyňa mesta Martin.