Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Novozvolený primátor Dolného Kubína Ján Prílepok sa ujal funkcie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Drozd

Novozvolený poslanec Pavol Heško, konateľ Technických služieb Dolný Kubín, sa vzdal mandátu a nahradí ho nezávislý kandidát Ján Briestenský.

Dolný Kubín 6. decembra (TASR) – Novozvolený primátor Dolného Kubína Ján Prílepok sa vo štvrtok ujal funkcie na ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Dolnom Kubíne. Spolu s 19 mestskými poslancami, ktorí mu schválili rovnaký plat, ako mal jeho predchodca Roman Matejov - 2953 eur. TASR o tom informoval hovorca mesta Martin Buzna.

Doplnil, že novozvolený poslanec Pavol Heško, konateľ Technických služieb Dolný Kubín, sa vzdal mandátu a nahradí ho nezávislý kandidát Ján Briestenský.

"Chcel by som sa úprimne poďakovať odchádzajúcemu primátorovi a poslancom za ich dlhoročnú prácu a obetavú službu v prospech nášho mesta. Moja vďaka však patrí aj veľkému zástupu ľudí, ktorí v nedávnej, ale i vzdialenej minulosti priložili ruku k dielu a zušľachťovali naše mesto. Úprimne si želám, aby sa nám darilo vytvárať atmosféru spolupráce pre dobro mesta a jeho obyvateľov. Pretože len spoločnými silami dokážeme veci rozhýbať a posunúť Dolný Kubín opäť o kúsok dopredu," povedal v príhovore novozvolený primátor.

Od zastupiteľstva očakáva podporu dobrých nápadov a projektov. "Viac ako 3000 získaných hlasov je pre mňa obrovským záväzkom a motiváciou. Budem sa zo všetkých síl snažiť, aby som občanov nesklamal. Verím, že vzájomnou spoluprácou s poslancami prispejeme k rozvoju mesta, lebo rozbroje a antipatie žiadny prospech neprinášajú," uviedol Prílepok.

"V 19-člennom MsZ obsadí deväť poslaneckých kresiel KDH, sedem nezávislí kandidáti a po jednom budú mať strany SaS, OĽANO a SNS. Na ustanovujúcom zasadnutí poveril nový primátor zastupovaním dlhoročného mestského poslanca Matúša Lakoštíka," dodal hovorca mesta.