Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Žilinský kraj

Polícia v Žilinskom kraji vyzýva vodičov, aby zvážili cestu autom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Situácia v pondelok večer bola podľa nej najviac komplikovaná na ceste I/11 medzi Žilinou a Čadcou. Vytvárala sa poľadovica, ktorá spôsobila niekoľkohodinovú súvislú kolónu vozidiel.

Žilina 14. januára (TASR) - Polícia v Žilinskom kraji vyzýva vodičov, aby sa vzhľadom na avizované poveternostné podmienky na utorok (15.1.) nevydávali na cestu, pokiaľ to nie je nevyhnutné, alebo využili iný druh prepravy. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Situácia v pondelok večer bola podľa nej najviac komplikovaná na ceste I/11 medzi Žilinou a Čadcou. "Vytvárala sa poľadovica, ktorá spôsobila niekoľkohodinovú súvislú kolónu vozidiel. Policajti, pokiaľ to šlo, odstavovali nákladnú dopravu a rozpúšťali vzniknuté kolóny. Premávku komplikovali aj vzniknuté škodové udalosti v kolónach," uviedla Balogová s tým, že poveternostné podmienky na cestách v kraji boli obdobné, preto nebola možná obchádzková trasa.

Upozornila, že polícia odporúča vodičom sledovať aktuálnu predpoveď počasia a nepodceňovať výstrahy. "Pokiaľ sa na cestu vyberiete, jazdite opatrne, pribaľte si do auta aj tekutiny, a najmä majte v nádrži dostatok pohonných látok," zdôraznila krajská policajná hovorkyňa.