Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Pre podozrenie z výbušniny vo Vrútkach evakuovali bytový dom

Na snímke policjané autá počas evakuácie ľudí z bytového domu a blízkeho okolia pre podozrenie z uloženia nástražného výbušného systému v meste Vrútky (okres Martin) v utorok 5. marca 2024. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Policajti prijali v utorok okolo 15.30 h telefonické oznámenie, že obyvateľke bytového domu vo Vrútkach prišla výhražná SMS.

Vrútky 6. marca (TASR) - Pre podozrenie z uloženia nástražného výbušného systému policajti v utorok (5. 3.) vo Vrútkach evakuovali ľudí z bytového domu a blízkeho okolia. Pyrotechnické prehliadky pravdivosť oznámenia nepotvrdili. TASR o tom v stredu informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová s tým, že už vypátrali a zadržali podozrivého, ktorý mal šíriť poplašnú správu.

Policajti prijali v utorok okolo 15.30 h telefonické oznámenie, že obyvateľke bytového domu vo Vrútkach prišla výhražná SMS. Jej obsahom bolo aj možné uloženie nástražného výbušného systému. Na miesto vyslali všetky dostupné policajné hliadky, ktoré ho zabezpečili a z dôvodu bezpečnosti evakuovali približne 50 ľudí z bytového domu, okolitých rodinných domov a prevádzok. "Za pomoci policajného psovoda so služobným psom a za účasti policajného pyrotechnika bola vykonaná prehliadka bytového domu a blízkeho okolia. Pyrotechnické prehliadky pravdivosť oznámenia nepotvrdili," poznamenala Kremeňová.

Dodala, že policajtom sa podarilo v krátkom čase vypátrať a zadržať podozrivú osobu. Mužovi obmedzili osobnú slobodu a eskortovali ho na policajný útvar. Udalosť podľa Kremeňovej vyšetrujú ako podozrenie zo spáchania trestného činu nebezpečné vyhrážanie a trestného činu šírenie poplašnej správy.

"Z dôvodu vykonávania prvotných procesných úkonov nie je možné v súčasnosti poskytnúť žiadne bližšie informácie," dodala žilinská krajská policajná hovorkyňa.