Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Gospelový festival v Ružomberku podporí deti s reumatizmom

Ilustračné foto Foto: worldmusicfestival.sk

Organizujú ho študenti Katolíckej univerzity v Ružomberku už počas najbližšieho víkendu (10. - 12.2.).

Ružomberok 9. februára (TASR) - Poukázať na gospelovú tvorbu slovenských interpretov, na posolstvo lásky, pokoj a dobro, ktoré skrýva, si kladie za cieľ druhý ročník netradičného festivalu Gospelfest. Organizujú ho študenti Katolíckej univerzity v Ružomberku už počas najbližšieho víkendu (10. - 12.2.).

"Jedným z cieľov festivalu je aj poukázať na gospelovú tvorbu slovenských interpretov, pretože sa v nej skrýva okrem modlitby aj posolstvo lásky, dobro, pokoj a pohoda. Tieto prvky dnes v hudobnom priemysle často absentujú. Počas víkendu sa predstavia gospelové kapely BCC Worship, Timothy, F6 a The Elements. Skupina K:Music bude sprevádzať piatkovú svätú omšu, ktorú celebruje vzácny hosť Jan Zimny z Poľska," informovala TASR Zuzana Rojíková, PR manažérka Gospelfestu.

Netradičný hudobný festival s medzinárodnou účasťou podporí deti s reumatizmom a ich rodiny. Výťažok z neho totiž organizátori venujú Klubu Kĺbik, ktorý sa zaoberá práve deťmi s reumatizmom. "Keďže pretrváva názor, že reuma je choroba starých ľudí, chceme apelovať na verejnosť, že toto ochorenie často postihuje aj deti. Naším cieľom je priblížiť problematiku rodín, ktorých deti trpia reumatizmom, a preto podávame pomocnú ruku združeniu, ktoré im dlhodobo poskytuje útočisko pri riešení komplikácií súvisiacich s týmto ochorením. Rozhodli sme sa preto podporiť ich nielen finančne, ale aj psychicky - tým, že im venujeme svoj čas, modlitby a priestor festivalu," doplnila.

Okrem hudby sú počas troch dní pripravené aj rôzne workshopy. Sprievodný program je venovaný predovšetkým edukácii a osobnému rozvoju. "Mládežníci si budú môcť vybrať workshopy, ktoré vedú sestry Faustínky, otec Ján Buc, otec Ondrej Šmidriak a otec Jozef Žvanda. Diskutovať budú o živej viere v živote človeka, o milosrdenstve alebo o čistom srdci," dodala Rojíková s tým, že mladí účastníci spoznajú viaceré zaujímavé miesta v Ružomberku a okolí.