Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Staronový primátor Ružomberka I. Čombor sa ujal funkcie

Na archívnej snímke vpravo primátor mesta Ružomberok Igor Čombor. Foto: TASR - Branislav Račko

Primátor sa chce najbližšie štyri roky venovať najmä doprave.

Ružomberok 5. decembra (TASR) – Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor (nezávislý) sa na stredajšom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v metropole dolného Liptova ujal svojej funkcie. Slávnostný sľub zároveň zložilo aj všetkých 25 poslancov.

Primátor sa chce najbližšie štyri roky venovať najmä doprave. "Treba ďalej bojovať za cestné komunikácie v Ružomberku, lebo doprava občanov veľmi ťaží - či už tá celoštátna alebo miestna. Maximum času z tých štyroch rokov treba využiť na to, aby sa dokončila diaľnica D1 okolo mesta, a aby sa začalo s budovaním obchvatu východným smerom na Banskú Bystricu. Aby sa aj v meste prejavilo to, že doprava tu nebude narastať, ovzdušie sa nebude zhoršovať a ľudia budú mať väčší komfort," povedal Čombor.

Funkcií sa po zložení sľubu ujalo aj 25 poslancov MsZ, z toho 21 mužov a štyri ženy. Z celkového počtu poslancov je 14 nezávislých, šiesti sú za KDH, dvaja za Smer-SD a Spolu a jeden je za OKS. Prvým viceprimátorom sa stal Michal Lazár. „Mojou ambíciou je, aby tu bolo menej politiky a viac práce. Prišiel som sem pracovať, robiť to, čo treba a pomôcť naplniť program súčasného primátora. Urobím pre to všetko. Teším sa, že väčšina poslancov prehlásila, že sú ochotní spolupracovať a robiť pre mesto Ružomberok,“ uviedol.

Najbližšie zasadnutie MsZ sa uskutoční 18. decembra.

Úradujúci primátor Čombor získal v komunálnych voľbách celkom 3665 hlasov a zvíťazil tak nad druhým Karolom Javorkom (nezávislý), ktorý dostal 3131 hlasov. Na treťom mieste skončil Róbert Kolár (nezávislý) s 2746 hlasmi. Štvrtý bol Ján Bednárik (KDH), ktorý dostal 1986 hlasov. Volebná účasť v Ružomberku dosiahla 49,4 percenta.