Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Súčasný primátor mesta Ružomberok ohlásil svoju opätovnú kandidatúru

Na archívnej snímke vpravo primátor mesta Ružomberok Igor Čombor. Foto: TASR - Branislav Račko

V rámci priorít chce Čombor pokračovať v realizácii rozbehnutých projektov týkajúcich sa napríklad dokončenia D1 a R1.

Ružomberok 4. septembra (TASR) – Obhájiť primátorskú funkciu v Ružomberku sa v tohtoročných komunálnych voľbách pokúsi súčasný šéf radnice a bývalý dlhoročný riaditeľ tamojšej Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) Igor Čombor. O priazeň voličov v novembrových voľbách sa bude uchádzať po druhý raz, opäť ako nezávislý kandidát. Čombor o tom informoval na utorkovej tlačovej konferencii v Ružomberku.

Zdôraznil pritom, že pokiaľ sa jeho kandidatúru rozhodne podporiť niektorá z politických strán, musí sa stotožniť s jej programom. Svoje rozhodnutie znova kandidovať odôvodnil tým, že nechce odísť od začatej práce.

"Mnohé veci som začal a nedajú sa dokončiť za štyri roky. V ďalšom funkčnom období by som mohol dokončiť aj tie veci, ktoré si vyžadujú väčší časový priestor. Znovu sa uchádzať o post primátora je zachovaním kontinuity mojej práce, ktorú môžem zlepšiť, pretože využijem skúsenosti z predchádzajúcich štyroch rokov. Predtým som totiž nemal skúsenosti z komunálneho prostredia," uviedol.

Dodal, že mestu by ešte mohol byť prospešný a cíti, že by túto funkciu mohol vykonávať ešte lepšie ako doposiaľ. "Myslím si, že treba spájať generácie. Tí, ktorí chcú za každú cenu zámenu, nemajú pravdu, pretože v Ružomberku nemáme také ľudské zdroje a možnosti či toľko schopných ľudí. Ľudí totiž treba spájať a využiť potenciál oboch generácií," konštatoval.

V rámci priorít chce Čombor pokračovať v realizácii rozbehnutých projektov týkajúcich sa napríklad dokončenia D1 a R1, uviesť do prevádzky protónové centrum, podporiť pozitívne a mestotvorné investície Mondi SCP či nepripustiť likvidáciu ÚVN. Taktiež si dal za cieľ dobudovať s novým investorom Malinô Brdo, podporiť vznik Technickej fakulty Katolíckej univerzity, vybudovať stred mesta či odkúpiť Kaštieľ sv. Žofie a vystavať 100 mestských nájomných bytov.

Do boja o funkciu primátora Ružomberka už v júni vstúpil poslanec mestského zastupiteľstva a lekár Karol Javorka s tým, že do Ružomberka chce ako nestranícky kandidát vrátiť zdravie do všetkých oblastí života.