Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Suchá zima v Liptovskom Mikuláši zatiaľ nepreverila mestských cestárov

Ilustračné foto Foto: A.R.K. technické služby s.r.o.

Mestská samospráva je podľa viceprimátora Rudolfa Urbanoviča pripravená na zimnú údržbu cestných komunikácií.

Liptovský Mikuláš 3. januára (TASR) – Liptovskomikulášska mestská samospráva je podľa nového viceprimátora Rudolfa Urbanoviča napriek počasiu bez výraznejších snehových zrážok pripravená prostredníctvom mestského podniku Verejnoprospešné služby na zimnú údržbu cestných komunikácií.

"Manažment Verejnoprospešných služieb som požiadal o dôslednú každodennú prácu pri zimnej údržbe ciest, verejných priestranstiev a chodníkov. Naším prvoradým záujmom je zaistenie bezpečného pohybu obyvateľov a návštevníkov nášho mesta aj v prípade nepriaznivého počasia," zdôraznil viceprimátor.

O pravidelnú údržbu sa podľa Vladimíra Porubena z mestského oddelenia dopravy stará 28 pracovníkov na základe nepretržitej monitorovacej dispečerskej služby. "Táto zima je zatiaľ veľmi suchá. Odhŕňacie a posypové mechanizmy sme vyslali na naše cesty iba sedemkrát," spresnil.

"Naše Verejnoprospešné služby majú s 12 špeciálnymi mechanizmami na starosti viac ako 90 kilometrov ciest a takmer 60 kilometrov chodníkov. V zásobe majú 600 ton štrku a 100 ton soli," dodal Poruben s tým, že pred rokom spotrebovali v rámci zimnej údržby 46 ton štrku a 26 ton soli.