Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

V Liptovskom Mikuláši pre požiar v mestskom byte zasadal krízový štáb

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Jozef Scheiner

V budove sa v čase udalosti nachádzalo 20 ľudí, všetkých evakuovali. Pri požiari sa nik nezranil.

Liptovský Mikuláš 6. apríla (TASR) - Pre nočný požiar v jednom z mestských nájomných bytov na Športovej ulici v Liptovskom Mikuláši zasadal v sobotu krízový štáb mesta. V budove sa v čase udalosti nachádzalo 20 ľudí, všetkých evakuovali. Pri požiari sa nik nezranil. Radnica o tom informovala na sociálnej sieti.

V objekte sa nachádza 12 mestských nájomných bytov, do desiatich z nich sa už vrátili nájomníci. "Byt, v ktorom vznikol požiar, je neobývateľný a vo vedľajšom byte je potrebné skontrolovať elektroinštaláciu," dodali z radnice. Nájomníkom z dvoch poškodených bytov mesto poskytlo náhradné ubytovanie.

Do služby povolali terénnych sociálnych pracovníkov, ktorí budú nápomocní. V najbližších týždňoch mesto spustí kontrolu stavu všetkých nájomných bytov v tejto lokalite.

Požiar podľa ďalších zverejnených informácií zničil strechu budovy. Odhadovaná výška škody je približne 30.000 eur, avšak celkový rozsah škôd aj ich vyčíslenie bude známe až po vyšetrení. Mesto má bytový dom poistený, situáciu riešia cez poisťovňu. Príčinu vzniku požiaru určí zisťovateľ.