Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Žilinský kraj

Výstava Za oknami našich zariadení ponúka výrobky DSS

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Všetky peniaze, ktoré sa počas predaja vyzbierajú, putujú priamo konkrétnym organizáciám.

Žilina 12. septembra (TASR) – Jesenná výstava Za oknami našich zariadení ponúka šiestykrát na pôde Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) výrobky domovov sociálnych služieb (DSS). TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

"Tento rok u nás vystavuje 26 domovov, z čoho 25 je v našej župnej pôsobnosti. Ide o výnimočný projekt, vďaka ktorému v rámci terapií a záujmových činností naši klienti vlastnoručne vyrábajú unikátne sklenené, drevené, hlinené, textilné či papierové ozdoby alebo dekorácie do domácností. Počas dvoch týždňov ich u nás prezentujú na jar, jeseň alebo pred Vianocami," uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Zdôraznil, že všetky peniaze, ktoré sa počas predaja vyzbierajú, putujú priamo konkrétnym organizáciám. "Tým, že si niekto kúpi na výstave akúkoľvek maličkosť, pomôže tak rozvoju sociálnych služieb," podotkol predseda ŽSK.

Podľa riaditeľky odboru sociálnych vecí Úradu ŽSK Marty Paukovej sa minulý rok organizáciám podarilo vďaka trom sezónnym výstavám vyzbierať 3536 eur. "Finančná podpora je pre naše domovy sociálnych služieb veľkou pomocou, no výstava je dôležitá pre klientov aj z iného dôvodu. Výroba dekorácií je pre nich určitá forma relaxu, upokojenia a zmysluplného trávenia času. To, že si ľudia prídu ich výrobky pozrieť a niektoré z nich si i kúpia, má pre nich nesmierny význam," dodala Pauková.

Výstava je v priestoroch Úradu ŽSK otvorená do 27. septembra každý pracovný deň od 08.00 do 15.00 h. Predajné výrobky sa nachádzajú v 14 stánkoch do 23. septembra, uzavrela Záteková.