Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Základný výcvik ukončilo v Martine vyše 200 nových vojakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hovorca Ozbrojených síl SR Štefan Zemanovič doplnil, že počas sedemtýždňového výcviku sa noví vojaci naučili základné vojenské zručnosti, potrebné na plnenie stanovených úloh.

Martin 1. marca (TASR) - Základný vojenský výcvik ukončilo v piatok v Martine slávnostnou vojenskou prísahou viac ako 200 nových profesionálnych vojakov. TASR o tom informoval hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Štefan Zemanovič.

Doplnil, že počas sedemtýždňového výcviku sa noví vojaci naučili základné vojenské zručnosti, potrebné na plnenie stanovených úloh. "V najbližších dňoch ich čaká ďalší odborný výcvik a zaradenie k materským útvarom. Sedem desiatok z nich bude pokračovať výcvikom na dosiahnutie dôstojníckej hodnosti a plnením úloh na základných veliteľských funkciách," dodal.

"Noví vojaci vstupujú do OS v čase poznačenom zmenenou bezpečnostnou situáciou v našom najbližšom okolí, ale aj intenzívnym pôsobením rôznych aktérov, ktorých cieľom je podkopať hodnotovú integritu OS," uviedol v príhovore zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR - náčelník štábu Peter Babiar.