Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Zápis detí do prvých ročníkov v D. Kubíne ZŠ bude 15. a 16.4.

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Dolný Kubín sú tri základné školy a jedna základná škola s materskou školou.

Dolný Kubín 7. apríla (TASR) - Zápis prvákov do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Dolný Kubín bude 15. a 16. apríla. Informoval o tom vedúci odboru školstva, kultúry, mládeže a športu dolnokubínskej radnice Michal Švento.

Bližšie informácie o zápise spolu s elektronickou prihláškou nájdu rodičia na internetových stránkach konkrétnej školy. Dieťa možno prihlásiť na povinnú školskú dochádzku v základnej škole podľa školského obvodu, v ktorom má trvalý pobyt, pokiaľ si rodič nevyberie inú školu.

Rodičia majú povinnosť prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Povinnosť sa vzťahuje na každého zákonného zástupcu, ktorého dieťa najneskôr 31. augusta 2024 dovŕši šesť rokov. Ak zákonný zástupca neprihlási svoje dieťa na povinnú školskú dochádzku, dopúšťa sa priestupku.

"Ak dieťa nedosiahlo školskú zrelosť, rodič je aj tak povinný zapísať dieťa do prvého ročníka základnej školy. Zároveň je potrebné požiadať materskú školu o vydanie rozhodnutia o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania," konštatoval Švento.

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Dolný Kubín sú tri základné školy a jedna základná škola s materskou školou. Dovedna sa v nich vzdeláva 2019 žiakov. V aktuálnom školskom roku nastúpilo do prvých ročníkov 299 školákov. Predškolské triedy v materských školách v Dolnom Kubíne tento rok navštevuje 268 detí.