Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Zimnú a letnú športovú sezónu na Liptove spoja štafetové preteky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tento rok sa na podujatí predstaví 460 pretekárov, 11 ženských a desať českých tímov, 15 dvojíc aj 15 jednotlivcov.

Liptovský Mikuláš 10. apríla (TASR) - Zimnú a letnú športovú sezónu na Liptove prepoja v druhú aprílovú sobotu (13. 4.) štafetové preteky Liptov Ride. Siedmy ročník podujatia ponúkne za jeden deň päť športových disciplín - beh, skialp, freeride, bicyklovanie i jazdu na kajaku. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov s tým, že organizátori pripravili aj program pre verejnosť.

Tento rok sa na podujatí predstaví 460 pretekárov, 11 ženských a desať českých tímov, 15 dvojíc aj 15 jednotlivcov. Pomáhať bude 150 dobrovoľníkov. "Súťažiaci si na bicykli užijú prostredie Demänovskej doliny a najlepšie výhľady na Liptov. Ich kondíciu a odhodlanie preverí skialp až na vrchol Chopku, odtiaľ zjazdia prudký žľab. Počas behu sa im odkryje čaro lesov, vodopádov a zákutí z Jasnej do Liptovského Mikuláša. Na záver svoje zručnosti otestujú kanoisti na divokej vode," priblížila Šarafínová.

Dodala, že štart tímov je o 8.30 h, a to disciplínou bicykel v areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši. Tam bude pripravená i detská zóna, v ktorej si môžu zasúťažiť aj tí najmenší návštevníci v disciplínach, ako sú prekážková dráha na bicykli, kajak na sucho a iné. O 10.00 h sa uskutoční predstavenie Divadielka Maťo o kozliatkach a vlkovi.