Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Nitran zrazil chodca na priechode v Námestove

Zrážku s osobným autom na ceste prvej triedy v katastri mesta Námestovo neprežil 31. augusta 2018 ráno 52-ročný chodec z okresu Žiar nad Hronom. Foto: TASR - KR PZ Žilina

Na priechode pre chodcov zrazil 41-ročný vodič z Nitry chodca. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Námestovo 31. augusta (TASR) – Zrážku s osobným autom na ceste prvej triedy v katastri mesta Námestovo neprežil v piatok ráno 52-ročný chodec z okresu Žiar nad Hronom. TASR informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 41-ročný vodič z Nitry viedol osobné motorové vozidlo Škoda Octavia v smere od Námestova na obec Klin. Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin na priechode pre chodcov k stretu motorového vozidla s chodcom. „U vodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol a na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz. U nebohého chodca bude vykonaná pitva,“ uviedol Moravčík.

Dodal, že hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 2000 eur. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.