Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Skialpinistka Jagerčíková vyhrala preteky Svetového pohára v šprinte

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Pre Jagerčíkovú sú šprinty obľúbenou disciplínou. Dokázala to aj na marcových majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku, kde získala striebornú medailu.

Madonna di Campiglio 3. apríla (TASR) - Slovenská reprezentantka v skialpinizme Marianna Jagerčíková zvíťazila v stredajšom šprinte vo finále Svetového pohára v talianskom stredisku Madonna di Campiglio.

Pre Jagerčíkovú sú šprinty obľúbenou disciplínou. Dokázala to aj na marcových majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku, kde získala striebornú medailu. V Madonne tak patrila medzi najväčšie favoritky a svoju úlohu perfektne zvládla. V kvalifikácii zašla štvrtý najrýchlejší čas, v semifinále ovládla svoju jazdu. Vo finále, kde sa prebojovalo šesť najlepších žien, išla suverénne systémom štart – cieľ. Jasne vyhrala a teší sa zo svojho prvého triumfu v kolotoči Svetového pohára. "Teším sa. Je to historický moment. Pekný šprint, išlo sa mi dobre," povedala 33-ročná slovenská reprezentantka.

V stredajšom šprinte hájil slovenské farby aj Jakub Šiarnik, 24-ročný slovenský reprezentant postúpil do štvrťfinále. V ňom narazil na silnú päticu súperov a 4. miesto v jeho jazde mu vynieslo konečné 20. miesto. "Som spokojný. Vo štvrťfinále som vystupňoval výkon z kvalifikácie. Mal som silnú skupinu, držal som sa s nimi, no ušli mi na pešo. Na lyžiach mi to stúpalo, cítil som sa komfortne," povedal.

Vo štvrtok je na programe vertikál. Seriál Svetového pohára ukončia v sobotu individuálne preteky.